CONCERTEN M.E. EN M.O. THE STRINGS VANAF MAART 2018

 

-       Zondag 4 maart: 11u. Leerlingenconcert “String talents” in MFC de Grous Stein door (aspirant)leden en MO the Strings

Leden en aspirantleden van The Strings zullen zich als solist, duo of samenspeelgroep presenteren met een afwisselend programma. Het concert wordt afgesloten met een optreden van Mandoline-Orkest The Strings met o.a. een spetterende vertolking van de popsong “Stitches” van Shawn Mendes.

Locatie: MFC de Grous Stein

Aanvang: 11u.

Entree: gratis.

 

-       Zaterdag 10 maart: 20u. Concert door ME The Strings met Clarinetchoir Weert Muziekschool Rick Weert

Een gezamenlijk concert in de concertzaal van Rick Weert (Beekstraat 27). Een bijzondere combinatie van snaar- en houtblaasinstrumenten! De entree bedraagt € 5,00, inclusief een kop koffie/thee en een plak cake. Kaartjes zijn voorafgaand aan het concert (inloop is vanaf 19.30u.) verkrijgbaar bij de balie van Rick Weert.

Clarinet Choir Weert (1986), het klarinetensemble van Rick Weert, staat onder leiding van oprichter John van Peij en bestaat uit een twintigtal klarinettisten en twee slagwerkers. Het CCW speelt klassieke, jazzy, funky en poparrangementen en verzorgt meerdere keren per jaar optredens in binnen- en soms ook buitenland. Er zijn ook geregeld concerten samen met andere ensembles of zangkoren.

Voor meer informatie: www.clarinetchoirweert.nl

Aanvang: 20u.

 

-       Zaterdag 17 maart: 20u. Concert door ME The Strings in Podiumkerkje Grevenbicht

De entree bedraagt € 10,-

Kaarten kunnen per e-mail worden gereserveerd bij de secretaris Henk Boterenbrood van Podiumkerkje Grevenbicht: info@podiumkerkje.nl

Info en adres zijn te vinden op http://www.podiumkerkje.nl/

 

-       Zondag 25 maart: 11u. Koffieconcert in MFC de Grous Stein

-       een heel bijzonder en swingend koffieconcert in MFC de Grous. Naast orkest en ensemble The Strings treedt namelijk de Down South Jazzband op. Zij zullen vooraf aan het concert en tijdens het concert swingende nummers vertolken en Ensemble The Strings zullen cornettist Jan Tom Fernhout begeleiden in een prachtig jazzwerk. Een crossover-concert tussen mandolinemuziek en old-time jazz: een unieke combinatie.

Inloop met muziek in de hal vanaf 10.30u.

Aanvang concert: 11u.

Entree vrije gave.

 

The Down South Jazzband (DSJB): Een smeltkroes van 6 gerenommeerde in Nederlands en Belgisch Limburg woonachtige jazzcoryfeeën, die hun sporen verdiend hebben met het maken van oude stijl jazz, New Orleans Jazz en Swing Jazz. Zij hebben bewust gekozen als podiumformatie op te treden, wat het hen mogelijk maakt met een traditionele “rhythm section” bezetting te spelen, door gebruik te maken n drumstel, contrabas en banjo. De blazerssectie bestaat uit kornet/bugel, klarinet/saxen en trombone. Doel van de band is een gevarieerd programma te presenteren door gebruik te maken van de verschillende stijlervaringen van de 6 muzikanten.
De band bestaat uit de volgende muzikanten:
van een drumstel, contrabas en banjo. De blazerssectie bestaat uit cornet/bugel, klarinet/saxen en trombone. Doel van de band is een gevarieerd programma te presenteren door gebruik te maken van de verschillende stijlervaringen van de 6 muzikanten en ze spelen een breed repertoire van Traditionele Jazz; New Orleans Jazz, Chicago Jazz, Swing en Blues.

-       De band bestaat uit LOU BROUNS op trombone, JAN VAN GAALEN op saxen en klarinet, PATRICK HEUBEL op slagwerk (alle 3 oud leden van de Circus Square Jazzband en allen actief in verschillende jazzformaties).

-       Op banjo en zang hebben we PATRICK GREVEN. Patrick stond mee aan de wieg van de Deep Creek Jazzuits en zorgde daarna zelf voor de geboorte van Jazz Extra, Sweet Dixie, en nadien de Downtown Jazzgang waar hij gedurende 20 jaar mee optrad in binnen- en buitenland. Hij is de leider van de vermaarde “Belgian Dixie Kings” Als banjospeler en zanger van Down South Jazzband weet hij de toehoorders terug te brengen in de sfeer van de jaren 20'.; Ambiance verzekerd ! Op contrabas JAN LEMPENS (voormalig Gumbo Jazzband, Michelle & Friends), JAN TOM FERNHOUT op cornet en bugel (Piccolo Dixieland Band Maaseik België,  PrintenTown Jazz Band Aachen, Stable Roof Jazz Band Krommenie NL).

Voor dit orkest is een naam gekozen die verwijst naar Zuid Limburg, de "Down South Jazzband". U kunt meer te weten komen over de Down South Jazzband via de Facebookpagina: https://www.facebook.com/dixieland.swing.new.orleans.traditional/

 

-       Woensdag 9 t/m zondag 13 mei Concertreis ME The Strings naar het Eurofestival (Bruchsal Duitsland)

-       De spelers van Mandoline-Ensemble The Strings zijn er trots op dat ze geselecteerd zijn om Nederland te vertegenwoordigen tijdens het Eurofestival Zupfmusik in het Duitse Bruchsal van 10 t/m 13 mei. Zij zullen daar een nieuwe compositie van de Nederlandse componiste Margriet Verbeek ten gehore brengen en het meest actuele werk van de Duitse componist Marlo Strauss. Een enorme eer om te mogen optreden tijdens een festival met deelnemers uit Europa, Amerika, Australië en Japan.

 

-       Zaterdag 2 juni: 19.15u. Opluisteren H. Mis kerk Nieuwdorp-Stein door ME The Strings

 

-       Zaterdag 23 en zondag 24 juni Euregionaal festival MFC de Grous. Deelname door diverse mandoline-orkesten uit de Euregio en het Festivalorkest

 

-       Zondag 9 september: deelname aan het Parcours Maastricht door ME The Strings

 

-       Zaterdag 22 september: 20u. Najaarsconcert ME en MO The Strings in MFC de Grous Stein

 

-       Zondag 4 november: 19u. Federatiefestival in MFC de Grous Stein met deelname van ME The Strings en diverse Limburgse Mandoline-Orkesten

 

-       Zaterdag 10 november: 19.15u. Opluisteren H. Mis kerk Nieuwdorp-Stein door MO The Strings

 

-       Zaterdag 1 december: 19.30u. Kerstconcert in Hastenrath (D) door ME The Strings

 

-       Zondag 16 december: 14.30u. Kerstconcert met Pancratiuskoor Heerlen

 

-       Zaterdag 22 december: 20u. Kerstconcert door ME The Strings bij MGV Waldfeucht (Zaal “Bürgertreff”)

 

-       Zondag 23 december: 14.30u. Kerstconcert Stein door ME en MO The Strings en diverse gasten

 

2019

-       Zondag 6 januari: Nieuwjaarsconcert Stein door ME en MO The Strings, Fanfare Société St. Martin en het Steinder Mannenkoor