Annemie Hermans (1960):

Zij studeerde in 1980 af aan de Pedagogische Academie in Sittard. Naast haar baan in het Vormingswerk begon zij in 1985 aan de Speciale Tijden Opleiding Schoolmuziek aan het Conservatorium te Maastricht, waarvoor ze in 1990 afstudeerde. In februari 1992 studeerde Annemie als eerste in Nederland af voor het hoofdvak mandoline aan het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam. Door de jaren heen nog diverse nascholings- cursussen op het gebied van schoolmuziek, mandoline en management.

 

Annemie richtte op 16-jarige leeftijd het Mandoline-Ensemble The Strings op in Stein en vijf jaar later het Mandoline-Orkest The Young Strings (Bij dit laatste orkest veranderde een paar jaar later de naam in Mandoline-Orkest The Strings). Annemie is al sinds de oprichting dirigente en secretaris van beide orkesten. Zij arrangeert voor deze twee ensembles veel werken. Het grootste succes met het ensemble bestond uit het winnen van het laatste Wereldmuziekconcours te Kerkrade in de hoogste divisi voor mandoline-orkesten en de resultaten op diverse buitenlandse concoursen en festivals. Ook met Mandoline-Orkest The Strings werden reeds diverse successen behaald op bondsconcoursen en binnen- en buitenlandse festivals. Sinds januari 2002 is Annemie ook dirigente van Mandoline-Vereniging Edelweisz uit Meers-Elsloo.

 

Annemie is reeds vele jaren Adviesraadlid van het Nederlands Verbond van Mandoline-Orkesten en heeft daardoor taken als docente, examencommissielid en jurylid bij concoursen en festivals in binnen- en buitenland. Als secretaris is ze verbonden aan de Federatie van Limburgse Mandoline-Verenigingen. Van oktober ’04 tot oktober ’09 was ze president van The European Guitar and Mandolin Association. Ook was ze meer dan 18 jaar lang docente en eerste mandolaspeelster bij het Landeszupforchester Nordrhein-Westfalen en speelt zij barokmandoline en mandolone in barokmuziek-ensembles. Ze doceerde bij het Europees Jeugd Mandoline en Gitaarorkest en was daarmee o.a. in Duitsland, Italië, Griekenland, Luxemburg en Italië.

 

Annemie is hoofd Muziekschool Kumulus te Maastricht. Verder geeft zij mandoline-technische opleidingen voor de Federatie van Limburgse Mandoline-Verenigingen, het Nederlands Verbond van Mandoline-Orkesten en de Bund Deutsche Zupfmusiker .

Ze is lid van de Culturele Werkgroep van de Gemeente Stein, met als hoofdtaak het organiseren van concerten in het Terpkerkje te Urmond en sinds januari ’10 is ze benoemd als lid van de Provinciale Adviescommissie Cultuur.

 

 

Leoniek Hermans (1962):

Zij studeerde klarinet aan het Conservatorium te Maastricht, waarvoor ze in 1988 haar diploma behaalde. Ze volgde diverse cursussen voor mandoline en zang en studeerde als eerste Nederlander in juni 1998 cum laude af voor het diploma uitvoerend musicus mandoline aan de Musikhochschule Köln, afdeling Wuppertal (Duitsland) bij Professor Marga Wilden-Hüsgen.

Zij was op 14-jarige leeftijd mede-oprichter van Mandoline-Ensemble The Strings en is vanaf het begin concertmeester en mandoline-, klarinet- en zangsoliste bij de vele concerten die The Strings jaarlijks geven.

Leoniek is als klarinet- en mandolinedocente werkzaam aan Muziekschool Odeion in Geleen en verzorgt daardoor ook een gedeelte van de opleiding van de leden van The Strings en leden van diverse harmonie-orkesten in deze regio. Ook gaf ze reeds diverse cursussen techniekverbetering mandoline in Nederland en Duitsland (Nordrhein-Westfalen, Rheinland-Pfalz en Beieren). Ze speelt 1e mandoline in het Landes-zupforchester Nordrhein-Westfalen en was bij diverse Duitse orkesten reeds als klarinet- en mandolinesoliste te beluisteren.

Verder geeft ze begeleid door de gitarist Marlo Strauss vele kamermuziekconcerten in Nederland en Duitsland. Van dit duo "Duette Gentile" kwam in 1997 de eerste c.d. op de markt bij Erasmus Muziekprodukties en in 2003 verscheen de CD "The Art of Sound", waar op authentieke instrumenten muziek wordt vertolkt uit de barok en de klassieke tijd.

Ook is Leoniek als mandolinesoliste verbonden aan het Symfonie-orkest van Luik, waarmee ze optrad in een Boulez- en Schönberg-projekt. Zij werkte mee aan voorstellingen van de Opera Don Giovanni (Mozart) met het Limburgs Symfonie-Orkest Maastricht en Feste Romane van Respighi met Harmonie-orkest St. Michael Thorn en de Koninklijke Harmonie van Thorn. Daarnaast speelt ze de mandolinesolo’s in het Stadttheater in Aken (o.a. Don Giovanni en een opera van Hindemith) .

Leoniek is ook bespeelster van de barokmandoline in barokmuziek-ensembles.

Eric Hermans (1965):

Eric studeerde klassiek gitaar aan het Conservatorium in Tilburg bij Baltazar Benitez en Jan van de Langeberg. Hier studeerde hij in juni 1991 af. Hij behaalde ook het dirigentendiploma van het Nederlands Verbond van Mandoline-Orkesten te Utrecht. Hij studeerde ook mandoline bij Benny Ludemann aan het Sweelinck Conservatorium te Amsterdam.

Eric werd enkele maanden na de oprichting lid van The Strings; hij was toen pas elf jaar. Sinds zijn studie aan het conservatorium is Eric aanvoerder van de gitaristen van Mandoline-Ensemble The Strings en nam hij reeds vele solo’s voor zijn rekening. Ook arrangeerde hij reeds diverse werken voor mandoline-orkest. Hij dirigeerde het Mandoline-Orkest van Aachen-Brand (Duitsland) en geeft cursussen voor de Federatie van Limburgse Mandoline-Verenigingen.

Eric verzorgt de opleiding voor leden van The Strings op gitaargebied en is werkzaam als studio-gitarist.

Carla Maffioletti

Carla werd geboren in Porto Alegre, Brazilië. Als kind speelde ze viool, maar later verruilde ze die voor de klassieke gitaar. Haar talenten waren zo opmerkelijk dat ze als jong meisje al door heel Brazilië toerde. Op de universiteit nam ze zanglessen en ontwikkelde al snel haar zangstem. Ze besloot toen zanglessen te nemen op het Conservatorium Maastricht. Toen ze op het conservatorium zat, trok ze de aandacht van André Rieu, die haar in dienst nam als soliste voor zijn Johann Strauß Orchestra. Naast haar optredens bij André Rieu heeft ze over de hele wereld als cololatuursopraan operarollen gezongen in bv. “Hoffmann’s Erzählungen”, “Die Fledermaus”, “Carmen” en “Hänsel und Gretel”. Ze werkte al met vele beroemde dirigenten zoals Ed Spanjaard, Jan Stulen, Enrico Delamboye, Emmanuël Pleijers, Tulio Bellardi, Antônio C. B. Cunha, Ion Bressan en Marcelo Viotti. Sinds vorig jaar maakt Carla deel uit van Mandoline-Ensemble The Strings en ze vindt het heerlijk om de mogelijkheid te hebben om haar geliefde gitaar te bespelen.

 

http://carlamaffioletti.com

 

Terug naar Startpagina