Groot kerstconcert The Strings  

Op zondag 18 december organiseren The Strings voor de 42ste keer een kerstconcert te Stein.

Aan dit kerstconcert zal medewerking worden verleend door:

·     Vocaal Ensemble Canto Rinato o.l.v. Anton Kropivšek

·     Leoniek Hermans (mezzo-sopraan, mandoline en klarinet)

·     Angelique Delnoij (mandoline)

·     Jan Tom Fernhout (cornet)

·     Mischa Hermans (gitaar)

·     Mandoline-Orkest "The Strings" en Mandoline-Ensemble "The Strings" o.l.v. Annemie Hermans

·     Hub Lamine (presentatie)  

Locatie: kerk O.L.V. Hulp der Christenen, Pastoor van Heldenplein, Stein (Nieuwdorp)

Aanvang: 14.00u.

Entree: vrije gave

Er zal een internationaal kerst- en sfeerliederen programma worden gepresenteerd waarbij “The Strings” o.l.v. Annemie Hermans hun eigen werken spelen, maar ook de solisten Jan Tom Fernhout (cornet), Mischa Hermans (gitaar), Leoniek Hermans (mezzosopraan, mandoline en klarinet) en Angelique Delnoij (mandoline) begeleiden. Als gastkoor is het Vocaal Ensemble Canto Rinato o.l.v. Anton Kropivšek te beluisteren.

 

De geschiedenis van Canto Rinato is onlosmakelijk verbonden met de dirigent Anton Kropivšek. Anton Kropivšek is een allrounder in de koormuziek. Hij dirigeert, componeert, arrangeert en jureert, gaf inleidingen bij uitvoeringen van het Limburgs Symfonie Orkest en verzorgde cursussen muziek beluisteren. In 2009 stelde Anton Kropivsek het Vocaal Ensemble Canto Rinato samen. Met dit ensemble richt Anton Kropivšek zich op bijzondere religieuze en profane koorwerken, van de Middeleeuwen tot popmuziek. Hierdoor heeft het ensemble inmiddels een bijzondere plaats in de koorwereld weten te veroveren. Succesvolle optredens in Nederland, Duitsland, Oostenrijk en Slovenië staan op het cv. Canto Rinato bestaat uit een 24-tal dames en heren, afkomstig uit heel Limburg, die met veel toewijding en passie de muziek achter de noten willen ontdekken om vervolgens de muzikale emoties met het publiek te delen. De keuze van hun muziek is onderscheidend en exclusief en dat leverde hun in 2019-2020 de titel "Limburgs Beste Koor" op.

Jan Tom Fernhout (cornet) is opgegroeid in de Zaanstreek welke geldt als de bakermat voor de oude stijl jazz in Nederland. Hij speelde daar sinds zijn 16e bij o.a. de internationaal vermaarde formatie “The Stable Roof Jazz Band”, gespot en gecoacht door de “godfather” van de oude stijl Jazzmuziek, Bram Wolters. In Limburg gespeeld bij diverse formaties zoals de Oakcity Jazz Band uit Maaseik en actueel bij de Piccolo Dixieland Band, Maaseik en de PrintenTown Unltd Jazzband uit Aken. Zijn karakteristieke speelstijl heeft hij ontleend aan zijn voorbeelden Bix Beiderbecke, Muggsy Spanier, en vanzelfsprekend Louis Armstrong. Hij is de muzikaal leider van de Down South Jazzband en trad al diverse malen met The Strings op.

Strings-solisteLeoniek Hermans studeerde klarinet aan het conservatorium van Maastricht en mandoline aan de Musikhochschule Köln, afdeling Wuppertal, waar ze als eerste Nederlander afstudeerde voor dit vak. Ze is al sinds de oprichting van “The Strings” als zang-, mandoline- en klarinetsoliste te beluisteren bij de vele concerten die er in binnen- en buitenland worden gegeven. 

Angelique Delnoij is al vele jaren lid van The Strings en bespeelt zowel de mandoline als de barokmandoline. Ze arrangeert veel werken voor The Strings en vormt samen met Leoniek Hermans en Aimée Roebroeks het Trio Musica Mandolino waarmee ze prachtige optredens verzorgt.

Mischa Hermans is 19 jaar en geldt als groot talent op de gitaar. In november 2019 was hij voor het eerst te beluisteren als solist begeleid door The Strings. In 2017 won hij tijdens het Internationale Kinderconcours voor mandoline en gitaar van de Stichting International Mandolin & Guitarmeeting de eerste prijs in zijn leeftijdsklasse en de Hary Hermansprijs voor de beste vertolking van een hedendaagse compositie. In 2019 was hij samen met Floor Bruinen, met wie hij duo speelde, de grote winnaar van dit concours in de hoogste afdeling. Ook was hij in 2020 prijswinnaar bij een groot Nationaal gitaarconcours. Een aantal weken geleden was hij als gitaarsolist te beluisteren met het beroemde werk "Asturias" tijdens een groot concert in Bocholtz.

 

 

 

          

                                                          

Entree: vrij gave